top of page

Een bericht van de Fokko Bennen, dirigent

Schilderijenexpositie in Winkel/ Theehuis: Binnen - Buitengoed, Bij de 'Oude Meul'  


In de maand mei is er in de winkel/theeschenkerij Binnen en Buitengoed aan de Telgterweg 307 te Ermelo, een tentoonstelling van schilderijen van mijn zus Marry Baar-Bennen uit  Harderwijk  en van mijzelf.


Marry schildert al van jongs af aan en is dan ook door haar vele exposities, geen onbekende meer in deze omgeving. Zij volgde regelmatig schildercursussen en heeft daardoor natuurlijk veel meer ervaring met de schildertechnieken dan ik.
Dankzij een uitnodiging van haar, mocht ik nu ook een keertje mee-exposeren.

 

Naast mijn werk als musicus kreeg ik, de laatste jaren ook steeds meer zin in schilderen en ben “niet gehinderd door enige kennis van zaken” gewoon maar eens aan het klodderen gegaan.
Op piano en orgel improviseer ik graag en in het schilderen werk ik eigenlijk ook met verschillende toetsen, zo zou je kunnen zeggen.

 

Mijn schilderijen zijn soms realistisch maar soms ook als vrije expressie en zijn op deze expositie dus ook verschillend van karakter en stijl.
 

Beneden zie je o.a. een portret van onze oudste kleindochter Angelique. Als je de trap opgaat naar de eerste verdieping hangt daar o.a. een van mijn impressies van een koorgedeelte uit de Matheuspassion van J.S. Bach.
 

Op de eerste verdieping kun je ook nog enkele schilderijen zien van o.a. de streek waar eens mijn wiegje stond, de boerderij in Nijensleek ( Drente).
 

Het is wellicht, onder het genot van b.v. een High Tea (of Low Coffee?), interessant te zien hoezeer de werken van mijn zus en die van mij verschillen maar toch ook overeenkomsten vertonen. Tsja, familie hè?
 

De expositie duurt van 8 mei tot 5 juni.
 

Hier alvast enkele van mijn probeersels.  Veel plezier alvast.

Fokko Bennen.

​Avondstemming

‘Angel in Blue’  Oudste kleindochter

Albert Willem  als Al Capone?

Waar eens mijn wiegje stond  Nijensleek

bottom of page